Vernissage i Kiel

 

 

I Kiel visade hon unika tryckta bilder, så kallade monotypier, och skulpturer i blyinfattat glas, betong och hampa.

Djur och detaljer från naturen går som  en röd tråd genom Eva Fidjelands konst.

- Senaste åren har jag alltmer engagerat mig som djurrättsaktivist, berättar hon, och det ser jag som en logisk fortsättning av att jag lever så nära allt det som naturen skänker oss.

 

Katarina Sandström

Barometern den 17 februari 2012.

http://youtu.be/t8V-dJ8dd8c

Utställning i Kiel

 

 

Förra vintern körde en tysk bil upp på gårdsplanen framför stationshuset i Orrefors där Eva Fidjeland bor.

- Det var två gallerister från Kiel som sa att de sett min konst på nätet (...)

Galleristerna Mechthild Wichmann Kramp och Helmut Klein var fascinerade av Eva Fidjelands konst och ville göra en stor utställning med hennes verk på sitt galleri K31 i Kiel.

- Det visade sig att de har ett sommarhus i Skedsbygd nära Alsterbro dit tyska konstnärer brukar komma, säger hon. När jag hört om alla deras planer inser jag att Skedsbygd kan komma att utvecklas till en intressant internationell mötesplats. (...)

Den 1 december 2011 var det dags för vernissage på utställningen som pågick till och med januari i år. Tanken är att den ska visas på ett annat tyskt galleri i sommar och även på en rad konstmässor.

Vid ett event på galleriet i december visades en film som en tysk fotograf gjort och som skildrar konstnärslivet i Skedsbygd, Eva Fidjelands ateljéer och verkstäder, samt utställningen i Kiel.

Den ligger ute på Youtube och jag hoppas att den ska inspirera både svenska och tyska konstnärer att vilja delta i framtida utbyte mellan Skedsbygd och Kiel.

KATARINA SANDSTRÖM 

Barometern den 17 februari 2012.

http://youtu.be/xr94rGdlyvw